Low Press værkerne er designet af vores samarbejdspartnere, som skaber kunst der omsættes til serigrafi. Vores udvalgte kunstnere består primært af musikere, som startede hele idéen til Low Press. Herunder er alle vores samarbejdspartnere samlet, så du kan læse mere om kunstnerne bag værkerne.

Alberte Norre

Alberte er en ung kvindelig kunstner, der formår at rumme skrøbelige og komplekse personlige følelser i hendes abstrakte malerier. Hun har trods sin unge alder allerede skabt en unik stil, der former menneskelige følelser i forskelligartede væsener og dæmoniske skikkelser.

"For mig, er min kunst det, der intensiverer sessensen af mig selv - i al dens uhæmmede behov. Det er stedet for dæmoner og rå sandheder; et stille, hjemsøgt sted og et sted med uforudsete forståelser. Det at være kunstner kan være arbejdsomt, melankolsk eller skræmmende, og sommetider det hele på samme tid. Men, i det er der en følelse af et latent løfte, som rummer stor kraft" - Alberte Norre

Steffen Westmark

Steffen Westmark har spillet musik siden 1992, dannede i 1996 The Blue Van, som i 2022 kunne fejre 25 års jubilæum. Skrev i 2004 kontrakt med det daværende største indie label i Amerika, TVT Records. Vendte efter 2 år i New York tilbage til Danmark, hvor The Blue Van skiftede label til Iceberg Music Group, med hvem de oplevede kommerciel succes med gennembrudsalbummet, “Man Up”. Udgiver soloplader under aliaset Peppermint B og har sammen med musiker og producer, Christian Ki Dall, studioprojektet Ki/West. Har til dato udgivet 11 albums.

Har undervist i sangskrivning på Oure Højskole siden 2018.

Se værk - tryk her.

Noa Lachmi

Noa er guitarist, vokal og sangskriver i bandet Velvet Volume, hvor hun med sine to søstre udtrykker sig både følsomt, energisk, hårdt og legende let. Udtrykket skifter fra tunge riffs til musik man kan nyde ved rivieraen med et glas mouserende vin og en solhat. Udover at være udøvende musiker er hun billedkunstner og studerer på Kunstakademiet i København.

Se værk - tryk her.

Asbjørn

 Den danske alt-pop-kunstner Asbjørn er født i 1992 i Århus og opvokset på Testrup Højskole med sine forældre og to brødre. Hans legesyge popmusik er hædret af internationale medier som DIY Magazine, Highsnobiety og The Line of Best Fit. Hans tredje album Boyology udgives den 28. januar på det tyske pladeselskab Embassy of Music - med Robyn, Björk og Moby som label-kammerater - og hans danske label Body of Work. Asbjørn udforsker i sin musik og specielt i musikvideoerne til Boyology, seksualitet og sårbarhed for åben skærm. I sangen ‘Be Human’ balancerer han i spændingsfelt mellem en protest-sang og et danse-hit, hvor han med sin længselsfulde signatur-falset synger: “I don’t wanna be a man, if man means power, to not empower others”. Og det er nok meget karakteristisk for Asbjørn: en moderne mandlig popstjerne der vil ændre verden - mens han danser.

“Jeg har gjort en karriere ud af at bryde normer. Mainstreamen synes, jeg er undergrund, og undergrunden synes, jeg er mainstream. Det kan jeg egentlig ret godt lide - friheden i ikke at passe ind.”

Se værk. 

Jærv

Bag den danske duo Jærv står Amanda Glindvad og Mathias Pedersen Smidt. I deres musik svæver de gennem drømmene landskaber, omgivet af fængende og melankolske melodier. På den ene side med smuk og barnlig naivitet, på den anden med vægtet livserfaring. Deres nyeste udgivelse “Skud” er et smukt pop album sunget på dansk.

“Mange af Skuds sange handler om at eje øjeblikket og give det sit bedste skud med det, man har - at forsøge at få det til at tælle, når det virkelig betyder noget. Vi synger albummets sange til os selv, til vores yngre jeg’er og til alle andre, der har det på samme måde” - Jærv.

Jærvs visuelle stil er skabt i en drøm om et magisk og barndommeligt univers der knytter sig tæt til albummet “Skud”, der netop handler om dét at gå fra barn til ung, og fra ung til voksen. Med inspiration fra mosaikker har Jærv i samarbejde med illustrator Lars Vegas fundet frem til et visuelt univers. Det er både naivt og barndommeligt, men samtidig utroligt viljestærkt. Den fotorealistiske streg er sat sammen i en collage af forskellige samfundselementer, hvori den barnlige skikkelse træder kraftfuldt frem i de smukke motiver. 

“Vi havde en idé om at ville skabe noget, der på én gang var magisk og samtidig rodfæstet i den virkelige verden - uden for tydeligt tid og sted. Dette fordi vi tænker, at det nogle gange er sådan, man ser verden som barn”.

Se værker - tryk her.

Christian Alexander Marx

Christian er en dansk kunstner, uddannet fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og HFBK i Hamborg. Hans kunstneriske virke begyndte med en interesse for fotografiet og har udviklet sig til en medieuafhængig undersøgelse af bevidsthedsforskning inden for religiøse traditioner og kunstig intelligens

I de seneste år har bevidsthed været omdrejningspunktet for mit arbejde; hvad er bevidsthed, hvordan fungerer det og hvordan føles det. En vej ind til disse spørgsmål har været gennem udforskning af filosofiske, videnskabelige og religiøse beskrivelser af konceptet — disse discipliner anvender ofte markant forskellige metoder og sprog, i forsøget på at kortlægge områderne af givetvis ubegribeligt omfattende spørgsmål. Eksempelvist har religiøse traditioner i årtusinder beskæftiget sig med det transcendentale, mens et bredt spektrum af fagfolk bidrager til udviklingen af såkaldt kunstig intelligens. Det er i bearbejdningen af disse symboler og processer jeg arbejder.” - Christian Marx.

Se værk - tryk her.

Alba Liv

Alba Liv er en del af musikkollektivet ''Forlaget Kornmod'', der popper op i forskellige konstallationer rundt omkring i københavn. Lyden er ofte sfærisk og ambient, med stor respekt for det rum den befinder sig i. 

Hun beskriver sig selv og musikken således:
''Jeg er mest af alt forankret i kassettebåndsforlag og musikkollektiv Forlaget Kornmod, hvilket foruden bare virkeligt at være et empatisk rum, er et vidunderligt rum for musikalsk eksperimenteren. Kollektiv-strukturen giver bl.a. mulighed for at vi kan lave musik sammen, to eller flere, når vi har lyst. Meget, jeg har lært om musik har jeg lært af mine venner. Nogen gange kommer jeg også i kontakt med et visuelt eller performativt praksis, og selvom jeg også har taget disse praksis virkelig seriøst, har jeg i øjeblikket ingen fornemmelse af, hvad fremtiden vil bringe.''

Se værker - tryk her.

Troels Damgaard-Christensen

Troels er forsanger og guitarist i bandet Collider og har derudover sit enmandsband Living Ever After. Han er som musiker og sangskriver eksperimenterende og dyrker rå overflader i sit musikalske udtryk. Han beskriver selv at elske det intuitive, spontane og upolerede og har en forkærlighed for melodier og harmoniske riffs, hvilket er kernen i hans musik. “Jeg elsker at eksperimentere med at kommunikere gennem flossede eller desorienterede lydbilleder og er ofte inspireret af brede vidder og drømme”, fortæller han. 

Som billedskaber arbejder han ligesom i musikken med rå overflader og støj. Med digitale “over”redigeringer der bringer han fotorealismens genkendelsesunivers ind i en abstrakt farveeksplosion. Fotografierne forvandles til magiske og overnaturlige landskaber hvor mennesket befinder sig som en skygge af virkeligheden.

Se værk - tryk her.

Jesper Moeslund

Jesper er trommeslager og komponist i bandet Assegai, der skulle have spillet på Roskilde Festival for første gang i 2020, da kulturen gik i stå. Han er desuden en del af bandet Urr, der siden 2010 har udforsket den danske undergrundsscene. Ud over at være skrivende og udøvende musiker er han en del af Mayhem i København, som er et sted for eksperimenterende musik og kunst. 

Hans kunstneriske virke både musisk og grafisk bære præg af hans studier i forskellige religioner og kulturer, og han har et stort fokus på simplicitet og repetition i hans udtryk. Han beskriver at der i hans kunst ligger en fascination af hvordan det store og betydningsfulde træder frem i det simple og nære.

Se værk - tryk her.