GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD (GOTS)

I Low Press bruger vi GOTS certificerede t-shirts. Det betyder at en ny t-shirt fra os lever op til strenge krav i hele produktionen - både for miljøet og socialt. Vi har valgt at bruge bomuld, da det lige nu er det bedste valg for vores tryk. Det er derfor vigtigt for os som minimum at bruge økologisk bomuld, der lever op til kravene om gode arbejdsforhold for alle i værdikæden. I produktionen af den økologiske bomuld bliver ikke brugt unødvendige kemikalier og vandforbruget er minimalt lige fra dyrkningen af bomuldsmarken til den færdigsyede t-shirt.

UPCYCLING

Som et alternativ til vores GOTS certificerede tøj, har vi valgt at indsamle genbrugs tøj og give det nyt liv med serigrafiske tryk på. Det giver mulighed for at bruge af de ressourcer der allerede er brugt og nu kan bruges igen. Vi udvælger tøj fra danske genbrugsbutikker og sørger for at det passer til printet og at det stadig har god levetid så det kan gå videre.

Modal

Vi bestræber os på at bruge alternativer til bomuld, som vi mener er mere bæredygtige.
Modal er et naturmatateriale lavet af cellulosen fra bøgetræer. Fordelen ved modal er at der bruges mindre vand til at producere modal end til bomuld og mange andre fibre. Vi bruger modal til vores wallhanger.